Resurssikartoituksen avulla voidaan tunnistaa, millaista potentiaalia organisaatiossa ei vielä ole. Näin on mahdollista päästä määrittelemään tavoitteita henkilöstöresurssien hankkimiseen ja tuleviin rekrytointeihin.
Resurssikartoitus voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmätasolla. Osallistujiksi voidaan valita isojakin ryhmiä: esimerkiksi nuoria talentteja tai asiantuntijasta esimieheksi siirtyviä kyvykkyyksiä. Erilaisissa muutostilanteissa, esim. yrityssaneerauksessa, resurssikartoitus tuo tärkeää tietoa uudelleenorganisoitumisten tueksi ja keskeisten kehitys- ja koulutustarpeiden tunnistamiseksi.
Psykologinen henkilöarviointi tukee resurssikartoitusta
Potentiaalikartoituksissa hyödynnämme psykologisen henkilöarvioinnin menetelmiä. Potentiaalikartoituksessa selvitämme henkilön osaamista, motivaatiotekijöitä, vahvuuksia ja kehityskohteita laajemmasta näkökulmasta kuin tehtäväkohtaisessa soveltuvuusarvioinnissa.
Osallistuja saa tukea kehittymiseen
Käymme resurssikartoituksen tulokset osallistuvien henkilöiden kanssa läpi valmentavassa palautekeskustelussa, jossa osallistuja voi tutkia vahvuuksiaan ja keskustella kehittämiskohteistaan. Konkreettisen muutoksen seurantaan ja tukemiseen voidaan resurssikartoituksen jälkeen käyttää mm. coachingia tai 360-arviointia.
Oletko tulossa potentiaalikartoitukseen? Lue ohjeet arviointiin saapuvalle.